Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa…
![](https://daniel-roxin.ro/wp-content/uploads/2021/05/001-Arthur-1.jpg)
Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa, erau grase și frumoase. Dar le stăteau lor în cale.
Uciderea lui Arthur, cel mai mare urs carpatin românesc are o semnificație mult mai mare decât pare. Pe lângă faptul că este o crimă împotriva naturii, această barbarie este o parabolă perfectă pentru felul în care s-au petrecut lucrurile în țara noastră, în ultimii 30 de ani.
Ca și în cazul lui Arthur, în cele mai multe cazuri, străinii s-au folosit de un șiretlic: sub pretextul rezolvării unor probleme – doar și prințul a venit să scape țăranii de ursoaica violentă, nu? – au venit și-au ucis tot ce era mai bun și mai ales, era concurență pentru produsele lor.
Ca și acum, și-atunci, statul și noi – să recunoaștem – ne-am dat acordul pentru a fi „salvați”, deși parcă în sinea noastră simțeam că nu miroase a bine. Dar am trecut peste instinct pentru că, nu-i așa, nu voiam să se zică despre noi că suntem „nostalgici ceaușiști”, dar mai ales din cauza gigantului nostru complex de inferioritate pe care-l avem față de străini.
În 30 de ani, acest complex de inferioritate a fost hrănit cu generozitate de o mass-medie criminală, fără scrupule, iresponsabilă. Capii media, în frunte cu Adrian Sârbu, au scos în față numai urâtori de neam, numai frustrați, premiind cele mai creative idei de a denigra tot ce este românesc. Asta este mass-media care a inventat sărbători nesărbătorite de nimeni, care a făcut eroi din infractori și care a redus la tăcere vocile care avertizau asupra demolării structurii de rezistență a economiei și a statului român.
Cine e prințul austriac? Prințul este simbolul „investitorilor” care promiteau să rezolve problemele economice ale țării, sunt inspectorii de la FMI care ne spuneau că singura soluție pentru companiile de stat este „privatizarea”. Am scris între ghilimele pentru în realitate privatizarea a însemnat trecerea unui activ din mâinile unei companii a statului român, în mâinile unei companii a altui stat.
Omorârea lui Arthur este semnificativă și din alt punct de vedere: lipsa de reacție a celebrelor ONG-uri ale „societății civile”. Pentru că făptașul este străin, o reacție ar fi/este interpretată ca fiind naționalistă, patriotică și așa ceva nu se poate. Ia să-l fi omorât pe Moș Martin vreun românaș…să vedeți ce iureș era. Ce reacții, ce durere, ce jale, ce acuzații de corupție. Ce lecții ne țineau despre străinii civilizatori care „n-ar fi făcut niciodată așa ceva”. Da, la ei. Dar prin tăcerea noastră s-au asigurat că o pot face aici și în alte părți.
Un articol de Mihai Șomănescu (Sursa)
Nota mea: Pe de altă parte, este drept și că numărul urșilor devine din ce în ce mai mare într-un habitat natural tot mai restrâns și nevoia de hrană îi face să devină un pericol pentru mulți săteni, nu doar pentru turiștii care se abat de pe traseul montan. În 2019, Ministerul Mediului aprecia că în România trăiesc aproximativ 7.000 de urși, ceea ce înseamnă că astăzi ar putea fi chiar mai mulți.
Cum s-a ajuns aici, în condițiile în care în alte țări europene nu mai poate fi găsit niciun exemplar? Pentru că bandiții de la butoane au încurajat înmulțirea lor pentru a transforma România într-un teren de vânătoare de urși de top internațional în care străinii să vină și să plătească pentru a ucide. Adică au făcut o afacere din omorârea urșilor.
De asta cei din Ministerul Mediului se plâng periodic că avem prea mulți urși și că trebuie vânați o parte din ei!!!
Daniel Roxin
Cărți, îmbrăcăminte și suveniruri cu motive dacice și tradiționale: DACIA ART
O sa bina ziua cand la vanatoare nu vor fi ursi, ci politicieni grasi. Ca si-asa avem multi!
Foarte bun articolul!