Celebra Revistă NATURE susține că pentru a realiza vaccinuri anti – covid se utilizează celule recoltate în anul 1951 de la o persoană care decedase de cancer

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

  1. Domnule Piperea,
    Cu tot respectul, va rog sa nu induceti panica in populatie, cum adica „Ați fi de acord să vi se inoculeze acest tip de celule recoltate în urmă cu 69 de ani de la o persoană decedată de cancer?”
    Acest tip de celule au fost si sunt folosite mai in toate laboratoarele de cercetare din lume pentru studii anti cancer si nu numai.
    Citez din wikipedia- peste 60000 de publicatii stintifice au folosit aceste celule, Pe HeLa s-a testat cu succes virusul anti poliomelita , tot cu ajutorul acestor celule s-au dezvoltat destul de multe terapii anti cancer- de exemplu tratamentul anti hormonal folosit pentru cancerul de san si prostata, si multe altele.

  2. Intrebare pt cei care au habar. De ce se utilizeaza tocmai celulele unei persoane decedata de cancer si nu a unei persoane tinere, decedata spre exemplu intr-un accident de masina, si care nu avea probleme de sanatate ?

    1. Dina pacate celulele „sanatoase” si „normale” nu pot fi folosite in astfel de studii, este foarte dificil de mentinut un astfel de cultura „in viata” in laborator , plus ca nu se multiplica la fel cum fac celule gen HeLa (derivate din cancer), sau HEK (derivate din fetus uman).

      1. Multumesc! Pot aceste celule derivate din cancer sa declanseze cancerul in persoana careia i se administreaza vaccinul ?

Sliding Sidebar