Transalpina de Apuseni, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, se afla in plin proces de modernizare. In maximum doi ani, soferii vor putea traversa o mare parte a muntilor, de la est la vest, pe o lungime de aproape 80 de kilometri.
Termenul de finalizare este de 36 de luni. Lucrarile sunt finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Ambele loturi sunt modernizate de acelasi ofertant: Asocierea Societeatea de Constructii Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia), cu mentiunea ca primele doua firme sunt lider de asociere la cate un lot.
Drumul judetean strabate culmi de peste 1.000 de metri si trece prin zone de o frumusete rara, cu paduri, chei si poienite. (Citește mai mult: Ziare.com)
Mai jos puteți viziona un material video care, pe lângă interviul cu autoritățile locale care administrează construirea,vă prezintă, filmată cu drona, o bună parte a traseului (în lucru) pe care, din 2023, veți putea călători cu mașina…
Sursa foto: blog.travelminit.ro
DACIA ART: https://dacia-art.ro/
Nu credeți că ar fi mai bine ca natura să rămână în afara traseelor turistice?
Mă gândesc că pe acolo pe unde a ajuns omul a făcut doar prăpăd.
Eu, sincer, aș interzice astfel de trasee prin mijlocul naturii.
Turismul nu înseamnă distrugerea habitatelor naturale.
Numai că pe noi nu ne întreabă nimeni.
Sunt consternat că voi, care propovăduiți întoarcerea la rădăcinile firești ale acestui popor, în special dumneavoastră domnule Daniel Roxin, vă pretați să faceți reclamă la așa nelegiuiri, împotriva naturii.
Sigur stiti despre ce vorbiti?
Sunt unul dintre norocoșii care a făcut tot traseul pe jos de la Aiud la Abrud, în mai multe etape. Ba mai mult, am ajuns până la Câmpeni, și de acolo la Scărișoara, tot pe jos.
Peisajul este extraordinar. Să sperăm că acest drum va atrage atenția turiștilor asupra Schitului Opaci (Ponor) care se afă în stadiul de construire. Pentru cei care nu au ajuns niciodată acolo îl recomand cu plăcere.
Oamenii trebuie sa vada frumusetile naturii si peisajelor din zona , ceeace trebuie sa invatam noi , oamenii, sa le respectam , asta implica responsabilitate si bun simt , lucru ce multora le lipseste , cei ce iubesc turismul stiu asta , insa unii mai au de invatat , acestia sunt cei ce au bani multi si cred ca pot face ce vor , crezand ca totul li se cuvine