Daniel Roxin: Nu mai răspândiți pe internet aberații de genul LIMBA LATINĂ SE TRAGE DIN ROMÂNĂ! Iată care e adevărul:

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Cel mai neinspirat titlu pe care l-am vazut, descalificant, nedemonstrat de textul articolului. Il sfatuiesc pe autor sa il modifice, ca sa nu-si piarda credibilitatea dobandita pina acum. In primul rind, nu e vorba de limbile latina si romana, ci de latina si limba dacilor. Apoi, chiar daca au evoluat din aceeasi limba straveche, asta nu exclude ca una sa fie derivata alteia. Si daca cititi Eneida, veti vedea ca Eneea, intemeitorul Romei, a ajuns in Italia plecind de la Pontul Euxin impreuna cu spravietuitorii Troiei. Deci, sensul e dinspre Dacia spre Italia.

 2. Un exemplu de manipulare oficiala a istoriei: De unde provine denumirea orasului Galati? Acolo a fost o legiune romana de gali, care si-a batut si moneda proprie, numita „gallati” Au fost descoperite in castrul roman de la Barbosi 3000 de monede „Gallati”. Linga asezarea galilor, era si asezarea bastinasilor daci, numiti, pentru a face diferenta cu galii, „Barbosi”. Cel care conducea colonia era numit Gallatus. Si acum surpriza: Oficial, denumirea Galatiului provine de la cuvintul slav „gal”, care inseamna noroi!

  1. Daca e sa existe vreo legatura intre cuvintul slav „gal” si Galati, atunci e mai logic ca slavonul sa provina de la denumirea localitatii si nu invers, avind in vedere ca in zona inca se mai vede o portiune din „Valul lui Traian”, o fortificatie din pamint care ajungea pina la Cahul.

  1. Rectific, a fost o neatenție in privința numelui:
   👍🏻 Multumesc draga Dor, pentru claritate!
   Se simte și e clar adevarul spuselor tale.

 3. Domnule Daniel Roxin, ce sa intelege prin ce spuneti aici: „Din această perspectivă, ȘI NUMAI DIN ACEASTĂ PERSPECTIVĂ, se poate spune că mai degrabă este limba latină o limbă românească, decât limba română o limbă latină. Dar asta nu înseamnă că latina s-a născut din română. Punct!”?? Sa inteleg/sa intelegem ca llatina si romana au fostvorbite de romani in acelas timp, altfel spus latina este „sora geamana” a l. romane din antichitate?

  1. Eu zic ca am fost clar. Limba romană și limba latina sunt inrudite, nu s-au nascut una din alta. Peste toate, dupa cum spune Miceal Letdwith, romana este mai apropiata de limba primordiala din care s-au nascut limbile romanice, inclusiv latina.

 4. https://youtu.be/hs_WIJtI2V0
  Întradevăr cele 2 limbi derivă din una și mai veche, care are ca trunchi comun limba sumeriană, după cum demonstrează Salvatore Dedola _ vezi linkul. Din sumeriană se trag limbile din spatiul mediteranean si sudeuropean unde intră si româna. După cum relevă autorul, sumerienii, care se autodenumeau „capetele negre” sint purtatorii cultului luciferian din Egipt, (probabil venit din Atlantida) – ex Constelația Orion in egipteană insemnînd Tronul lui Lucifer. După caderea turnului Babel s-au răspândit in spatiul menționat, șefii lor fiind cel mai probabil strămoșii ” nobilimii negre” care ne conduce catre marea resetare de succes. Merită urmarit tot canalul. Multe chestii se vor revela odată cunoscuta adevărata semnificație a cuvintelor ( apo- kalypsa / dez- văluirea in desfășurare 😁)

Sliding Sidebar